In 2050 is iedereen braindead – Lezing van J.W. de Graaf

Na een inspirerende workshop over de Positieve Psychologie gaan wij over tot een ander onderwerp; de wisselwerking tussen mens en technologie. En dat doen wij aankomende donderdag 05 oktober met een lezing die gegeven wordt door niemand minder dan Jan-Willem de Graaf (lector Brain & Technology)!

De relatie tussen mens en techniek is complex. Met relatief eenvoudige techniek (een speer, schaats, of wiel) heeft de mens letterlijk, en vaak ook figuurlijk, veel meer grip gekregen op haar leefwereld. 

Maar met de toename van de complexiteit van techniek lijkt er een tweedeling te zijn ontstaan: een klein deel van de mensen omarmt en benut de enorme uitbreiding van de potentiële mogelijkheden, terwijl de “massa” een beperkte set van stereotype mogelijkheden veralgemeniseert. 

(Digitale) mechanisering leidt in praktijk vaak tot stereotypie en eenvormigheid. Wat is er aan de hand? Leidt keuzevrijheid tot inertie? De technische ontwikkeling gaat nu zo snel, is dan een meerderheid van de mensheid in 2050 braindead?


Meld je nu aan en kom donderdag 05 oktober naar de lezing ‘In 2050 is iedereen braindead’! Entree voor leden is gratis!


Wanneer: Donderdag 05 oktober, 2017

Hoe laat: Vanaf 17:00 tot 18:30

Waar: Ruimte C0.61, Saxion Hogeschool, Handelskade 75, Deventer

Entree: Voor TP+ leden gratis, voor niet-leden bedraagt de entree €2,-

 
Bezoek onze evenementenpagina op Facebook voor tijdige updates en geef ons een duimpje!  Like button