Lezing Criminologie

Criminologie, wat is dat nou eigenlijk? Denk je nu gelijk denkt aan CSI, seriemoordenaars, geel afzet tape, zwaaiende lichten en loeiende sirenes? Best logisch, dat deden wij ook, maar criminologie bestaat uit veel meer dan dat!

Je hebt het vast wel meegekregen. Ook dit jaar werden wij geconfronteerd met de misdrijven die het daglicht niet kunnen verdragen, zoals moord, verkrachting en terrorisme. Angst, boosheid en verdriet spelen dan vaak hoofdrollen. Dat zal jullie nooit gebeuren, toch? Het is niet zo simpel als dat je misschien denkt. Toch gaat niet iedereen de fout in en niet iedereen wordt een slachtoffer. Hoe zit dat dan?

Hier in Deventer zijn we opgeschrikt door een reeks autobranden. Wat kunnen wij nou zeggen over de dader? En hoe zit dat nou eigenlijk met migratie en misdaad? En hoe kun je ervoor zorgen dat je zelf geen slachtoffer gaat worden? Daar wil je je natuurlijk tegen beschermen. Hoe werkt dat dan en hoe word jij al beschermd? Tijdens deze lezing krijgen jullie een introductie van de criminologie, waarbij we als een zaklamp in het donker op zoek gaan naar antwoorden!


Datum: dinsdag 21 januari
Tijd: 16.00 uur
Locatie: lokaal C0.21 Saxion Hogeschool Deventer
Leden: gratis
Niet-leden: €2,50

Meld je nu aan via deze link https://saxion.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_23j3cHK0U7B5ZDD